George Soros´u Magneto´ya benzeten Musk´a ´antisemit´ suçlaması

Twitter´ın sahibi Elon Musk, geçtiğimiz günlerde Macar milyarder George Soros´u hedef almıştı. Soros´u X-Men serisindeki ´Magneto´ isimli karaktere benzeten Musk´a antisemit suçlaması yapıldı.

Dünya
18 Mayıs 2023 Perşembe

Musk, geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından Marvel Comics'in karakterlerinden insanlıktan nefret eden ve medeniyetin her türlü dokusunu yıpratmaya çalışan Magneto karakterine atıfta bulunarak "Soros bana Magneto’yu hatırlatıyor" diye yazmıştı.

Macar asıllı Amerikalı milyarder, iş insanı George Soros Nazilerin Yahudilere yönelik soykırımı sırasında babasının temin ettiği sahte kimlikle hayatta kalmayı başararak, 1947'de İngiltere'ye göç etmişti. Soros, 1956'da ABD'ye yerleşmişti ve bu ülkenin vatandaşı olmuştu.

İnsan olarak doğan ancak manyetik alanları kontrol etme gibi insan üstü güçleri bulunan X-MEN’’in çizgi roman karakteri Magneto, insan soyu yerine ‘mutantları’ baskın hale getirmeyi amaçlıyor.

İlk kurgulandığı günden bu yana karakterin kökenlerini ve motivasyonlarını detaylandıran senaristlere göre Magneto bir Holokost kurtulanı olarak süper insanları Holokost'a benzer bir kaderi yaşamaktan koruma kararlılığıyla hareket ediyor.

Musk'ın Soros’u Magneto’ya benzetmesi sebebiyle Yahudi karşıtı olup olmadığı CNBC kanalında katıldığı bir röportajda kendisine soruldu. 

Musk "Olsam olsam ben bir tür semit olurum. Bu benim görüşüm. İstediğim her şeyi söylerim" dedi.

Ancak Musk'ın ifadelerine İsrail Dışişleri Bakanlığı tepki vermekte gecikmedi. Bakanlığın Dijital Dairesi başkanı eski büyükelçi David Saranga, ‘‘Yahudiler şu anda Twitter'da trend olan konular arasında ve dünyanın dört bir yanındaki Yahudileri hedef alan antisemit komplolar ve nefret söylemi ile dolu" diye yazdı. 

İsrail Dışişleri Bakanlığı da Saranga'nın tweetini paylaştı.

Musk ise Soros'la ilgili tweetine atıfta bulunarak, "Bu paylaşımdan dolayı özür dilerim. Bu gerçekten de Magneto'ya haksızlık oldu" ifadesini kullanarak sözlerinin arkasında olduğunu vurguladı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün