Berlinli Senatör´den antisemit Roger Waters´ın konserine karşı bir arada durma çağrısı

Berlin Kültür Senatörü Joe Chialo çarşamba günü, Pink Floyd eski solisti Roger Waters´ın hem Yahudilere hem de İsrail´e yönelik uzun süredir devam eden düşmanca açıklamalarına atıfta bulunarak Berlin´de vereceği konserden duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi.

Dünya
18 Mayıs 2023 Perşembe

Senatör Chialo, dpa haber ajansına verdiği demeçte, ‘‘İfade özgürlüğü ve sanat özgürlüğü gibi değerli varlıklar asla antisemitizm için kötüye kullanılmamalı. Bu konuda tüm Berlinliler bir arada durmalı” ifadelerini kullandı.

İsrail’e karşı Boykot, Tecrit ve Yaptırımlar (BDS) kampanyasının destekçisi Waters, İsrail yanlısı Yahudi örgütlere ve bireylere karşı sık sık antisemit söylemlerde bulunuyor. Waters, 1 Temmuz 2022'de Kanadalı bir yayıncıyla yaptığı röportajda, İsrail’i 19. yüzyılın ortalarında bir grup Avrupalının bu toprak parçasını ele geçirip orada yaşayan herkesi kovma çabası olarak karikatürize etti.

Almanya'daki politikacılar ve Yahudi liderler, Waters’ın Alman yasalarının antisemitizm ile ilgili maddelerini ihlal edebileceğine dair endişelerini dile getirdi.

Senatör Chialo, kültür sektöründeki antisemit olayları önlemek ve BDS hareketinin destekçilerini kamu fonlarından mahrum bırakmak için sanat finansmanı kararlarına gözden geçireceklerini açıkladı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün