Rus medyası, efsanevi casus Eli Cohen´in Şam´da görüntülerini yayınladı

Devlet destekli Rus televizyon kanalı, İsrail´in efsanevi casusu Eli Cohen´in, daha önce görülmediğini iddia ettiği, Şam´da çekilmiş görüntülerini yayınladı. Görüntüler Moskova´nın, Suriye sınırını geçen İsrailli bir kadının iade edilmesine aracılık ettiği sırada yayınlandı.

Dünya
24 Şubat 2021 Çarşamba

Rusya’nın İngilizce yayın yapan devlet destekli televizyon kanalı RT’de yayınlanan görüntülerin, o dönemde Şam'da bulunan bir Rus askeri ataşesi tarafından çekildiği belirtildi. Yarım saatlik kısa filmde, bir sokak kavgası ile sürücüleri tutuklayan polis memurlarının görüntülerinin yanı sıra Şam'ın Eski Şehrindeki hareketli pazarın görüntüleri yer alıyor. Filmin, turistik çekimler dışında, Rus ataşesinin ziyaret ettiği bir askeri üstten çekilmiş görüntüleri ve Eli Cohen'in Suriye başkentinin sokaklarında yürürken çekildiği kısa kesitleri de içerdiği iddia ediliyor.

İsrailli casusun kameralara tesadüfen mi yakalandığı yoksa kasıtlı olarak mı çekildiği belirsiz. RT'ye göre görüntüler, şehrin hükümet bölgesinin merkezinde bulunan Suriye Hava Kuvvetleri karargâhının yakınlarında ve Cohen'in yaşadığı apartmanının çevresinde çekildi.

Cohen'in dul eşi Nadia, İsrail medyasına yaptığı açıklamada, görüntüleri heyecanla izlediğini belirtti ve "Bu, Eli'min yeni bir hatırası," dedi.

Nadia Cohen, iki hafta önce yanlışlıkla düşman ülke sınırını geçen İsrailli kadının geri dönüşünün ardından, kocasının kalıntılarının hâlâ Suriye'de olduğunu, İsrail'in kocasının naaşı ile ilgili konuyu ele alış biçimini özellikle korkunç bulduğunu söyleyerek yetkilileri suçladı. Kocasını "halkın kahramanı" olarak adlandıran Cohen, "Sessiz kalmayacağız. Onu anmaya devam edeceğiz. Yakında onun anısına müze kurmak için bir kampanya başlatacağız. Bir buçuk hafta önce Golan Tepelerindeki gümrük binasının yanına özel bir anıt inşa ettik. Çok sayıda mezun, general vardı. Her şey insanlardan gelir: sevgi, kucaklaşma, şefkat” dedi.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün