Pirke Avot’ta büyük bilge Rabi Şimon Bar Yohay insanın sahip olabileceği üç taçtan söz eder. Bunlar ‘Talmid Haham’ tarafından taşınan Tora tacı, ‘Kohen Gadol’ tarafından giyilen Kehuna tacı ve devlet başkanına atfedilen Malhut yani kraliyet tacı. Bunların hepsini aşan iyi bir isme sahip olmanın tacı vardır.
Diğerlerini aşan iyi isme sahip olanın tacı basit bir açıklamayla Rabi Şimon tarafından betimlenir. Bu aslında dördüncü bir taç olmaktan ziyade her üç taç için gerekli ön koşuldur. Eğer Tora bilgesi, devlet başkanı veya Kohen Gadol davranması gereken biçimde davranmazsa, uygunsuz ve nezaketsiz davranışları varsa, insanlar onu nahoş buluyorsa o zaman hizmet etmesi gereken mevki onda pek güzel durmaz. Başka bir deyişle görevini layıkıyla yerine getiremez. Kısacası Mişna'nın bu yorumuna göre, Rabi Şimon bir âlimin veya önemli bir liderlik pozisyonuna sahip birinin, ilmi veya pozisyonunun anlamlı olabilmesi için uygun Middot (karakter özellikleri) ile hareket etmesi gerektiğini öğretir.
Bu taçların aynı zamanda Bet Amikdaş’ta da bir karşılığı olduğunu görmekteyiz. Keter Tora bizzat Aron Aberit tarafından temsil edilir. Kohenler tarafından yenilen ekmeğin bulunduğu Şulhan Azaav haşmeti ve görkemi nedeniyle Keter Malhut’u temsil eder. Kohenler tarafından korban sunulan sunak yani Mizbeah da Keter Kehuna’nın temsilcisidir. Bu objelerin her birinin de kendilerine özel taçları vardır; bu taçlar sözünü ettiğimiz üç taçla ilişkilendirilir. Tabi bundan sonra da sormamız gereken soru gelir: İyi ismin tacı Bet Amikdaş’ta var mıdır, varsa nerededir?
Rabilerin öğretisine göre Menora bu tacın temsilcisidir. Menora’nın kendine özel bir tacı yoktur ancak Menora’yı bir ışık kaynağı haline getiren yedi mum bir taç görünümünde Menora’yı süsler.
Tora, Menora'nın yakılmasını ‘Lehaalot’ terimiyle anlatır. Rabi Şimon da benzer şekilde iyi bir isimden ‘Oleh Al Gabehem/onların üstüne çıkar’ şeklinde söz eder. Rabi Şimon, iyi bir üne sahip ‘Keter Şem Tov’un Menora gibi parladığını öğretir.
Dürüst davranışlarıyla ‘Şem Tov’ yani iyi bir üne kavuşan kişi, çevresini aydınlatır, kendisine saygı duyan, hayran olan ve onun örneğinden ders alan insanlar üzerinde olumlu etki bırakır. Kral Şlomo, Kohelet’te “Tov şem Mişemen Tov/ iyi bir itibar, ‘iyi yağ’dan daha iyidir” ifadesini kullanır. İyi itibar Menora'nın yağla tutuşturulmuş ışıklarından bile daha parlaktır. Kendimize doğru şekilde davrandığımızda ve çevremizde olumlu bir itibar kazandığımızda, etrafımızı aydınlatabilir ve iletişim kurduğumuz insanları olumlu etkileyebiliriz. Bu, ‘Keter Şem Tov’un etrafımızı olumlu yönde etkileme yeteneği konusundaki emsalsiz gücüne tekabül eder.