Yom HaShoa Müzesi tarihin en karanlık dönemine ışık tutuyor

5 Mayıs Pazar günü Alef Gençleri, Holokost anma etkinlikleri kapsamında Yom HaShoa Müzesini açtı. Müze 12 Mayıs´a kadar ziyaretçilerini bekliyor olacak. Alef Gençlik Yönetimi amaçlarını, hazırlık süreci ve müzenin içeriklerini paylaştılar.

Toplum
7 Mayıs 2024 Salı

“Alef Gençleri olarak uzun süredir yapmayı çok istediğimiz müzemizi gerçekleştirdik. 25 kişilik bir grup ile eylül ayından beri çok çalıştık ve riskler aldık. Yaşanan olaylar nedeni ile içerisinde bulunduğumuz belirsizlik durumunda aklımızda onlarca soru olmasına rağmen çok büyük bir çalışma sonucunda 5 Mayıs Pazar günü müzemizin açılışını gerçekleştirdik.

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı bu açılış gününden her yaştan kişiye müzemizi gösterip tarihi anlattıktan sonra anma törenimizi gerçekleştirdik. Holokost’tan kurtulan 12 kişinin kendi acılarından hayat hikayelerini okuyarak herkesin hikayesinin ne kadar farklı ama aynı derecede acı verici olduğunu gösterdik.

Bu sergiyi kurarken en büyük amacımız II. Dünya Savaşı’nı akılda kalıcı bir şekilde topluma aktarmanın yanında, gençlerimize ve tüm topluluğumuza yıllar öncesinde yaşanan bu olayları, yapılan zulmü hatırlatmak ve unutturmamaktı. Ekip olarak yarattığımız bu müze, kronolojik olarak savaşın başlangıcından sonuna kadar detaylı bir anlatım sunmakta. Müze, genel olarak altı bölümden oluşmakta. Her bir odada, savaş sürecinde yaşanan önemli olayların ve tarihi gelişmelerin vurgulanmasını hedefledik. Hitler’in yakın çevresi, Kristallnacht (Kristal Gece), Righteous Among the Nations (Uluslararası Dürüstler), Holokost’un atmosferini yakalayan alıntılar, kurtulanların hikayeleri ve son olarak da günümüzdeki antisemitizmi anlatan görseller ve yazılar içermekte. Tarihin en karanlık dönemlerinden birini anlamak için Alef Gençleri Yom HaShoah Sergisine herkesi davet ediyoruz'' ifadelerini kullandılar.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün