GKD´de Holokost kurbanları anıldı

Yom Aşoa yeryüzünün en karanlık sayfalarından biri olan Holokost´u anma günü. Her yıl, milyonlarca masum Yahudi´nin acı dolu hikayesi yeniden hatırlanıyor. Göztepe Kültür Derneği gençleri bu seneki anmayı 5 Mayıs Pazar günü dernek salonlarında, Hahambaşı Rav İsak Haleva ve toplum yöneticilerinin de hazır bulunduğu kalabalık bir katılımla gerçekleştirdi.

Toplum
7 Mayıs 2024 Salı

GKD Gençleri

Tamamen gençlerin hazırladığı, kendi elleriyle sayfadaki resimleri yaptıkları tören daha hazırlık aşamasında bu sene çok farklı olacağını hissettirdi. Kamp örnekleriyle, dekorlarıyla, kullanılan materyaller ile ziyaretçilere adeta zaman tünelinde bir yolculuk yaşatıldı. Ziyaretçiler, kendilerini o karanlık döneme ait gibi hissettiler.

Holokost’taki toplama, çalışma, ölüm kampları hakkında detaylı anlatımlar ve Doktor Joseph Mengele’nin rutin günü gibi bilgiler misafirlere oldukça duygulu ve etkileyici bir biçimde sunuldu. Her bir adımda yaşanılanların ağrılığı yüzlere vuruyor gibiydi. O döneme ait her bir fotoğraf, her bir obje sanki yerinden hiç kalkamayacak bir ağırlığa sahip gibi hissediliyordu.

Tören Holokost döneminde kaybedilenlerin anısına mum yakılması ile son buldu. Törende verilen en önemli mesaj ‘Bir Daha Asla’ oldu.

GKD gençleri, her sene ‘Bir Daha Asla’ derken yaşananları unutmayacaklarına ve unutturmayacaklarına söz vererek anmayı sonlandırdılar.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün