Ortadoğu karmakarışık

Son aylarda gerginliğin gün be gün arttığı, yeni çatışmaların yaşandığı Ortadoğu, sakin günlerinden çok uzakta görünüyor.

Dünya
24 Nisan 2024 Çarşamba

İran’a misilleme

İsfahan şehrinde geçtiğimiz hafta İran’ın nükleer zenginleştirme programındaki Natanz Nükleer Tesisine yakın bir yerde yaşanan patlama dikkat çekti.

Uzmanlar olayı, İsrail’in İran’ı tam anlamıyla vurmaktan geri durduğu, aynı zamanda bu bölgedeki hassas hedefleri vurma kabiliyeti olduğu mesajını vermek istediği şeklinde yorumladı.

 

Rehine pazarlıklarında gelişme yok

Mısır ve Katar arabuluculuğunda yürütülen, rehine ve ateşkes görüşmelerinde sonuca varılamıyor.

Bu arada, Katar’ın müzakerelerde Hamas üzerindeki etkisi konusunda artan baskıyla karşı karşıya olması sebebiyle grubun siyasi liderlerinin operasyon üslerini Doha dışına taşımayı araştırdığı belirtiliyor.

Gazze’de operasyonlara devam

İsrail, Gazze’de hala 4-5 bin silahlı, Hamas bağlantılı militanın bulunduğunu belirtiyor. İsrail, hafta başında Gazze’nin kuzeyi ile güneyini ayıran orta koridorda bir operasyona başladı. İsrail ordusunun ise Refah’ta operasyona birkaç hafta içinde başlayacağı, bu süreçte Gazzeli sivilleri bölgeden çıkarmaya hazırlandığı belirtildi.

Hizbullah’tan roket saldırı

İsrail Pesah Bayramını kutlamaya hazırlanırken, Lübnan merkezli Hizbullah örgütünün, ülkenin kuzeyine 35 roket fırlattığı belirtildi. Hizbullah, geçen hafta da bölgeye roket saldırısı düzenlemiş, 18 kişi yaralanmıştı. İsrail ordusu da Hizbullah hedeflerine operasyon düzenledi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün