Suudilerden açılımın ayak sesleri

Suudi Arabistan´da Veliaht Prens Muhammed Bin Selman´ın başını çektiği modernleşme politikası yavaş yavaş meyvelerini veriyor.

Dünya
28 Şubat 2024 Çarşamba

Petrol dışı ekonomi

Suudi Arabistan ekonomisine petrol dışı girdileri ekleme yolunda ciddi adımlar atıyor. Turizm de dahil olmak üzere, madencilik, teknoloji, finans, taşıma ve lojistik sektörleri Suudi güçlenme ve genişleme siyasetinin yeni yapı taşlarını oluşturuyor.

Toplumsal reformlar

Suudi Krallığı toplumsal alanda da reformlarla vatandaşlarının dünyaya baktıkları pencerelerin sayısını arttırmayı hedefliyor. Hukuk, eğitim alanlarında yapılan reformların son maddesi de kadın hakları oldu. Veliaht Prens Bin Salmen’ın kadınların giyimleri ile ilgili açıklamaları dünya kamuoyunda ses getirdi.

İsrail’le anlaşma

Hamas savaşı öncesinde İsrail ile Suudi Arabistan’ın anlaşma yolunda önemli adımlar attıkları da biliniyor. 7 Ekim saldırı İsrail ile karşılıklı görüşmelere başlamış Riyad’ın ilerlemeyi askıya almasına neden oldu.

Prens Selman ne dedi?

Prens Selman’ın, kadınların giyimine yönelik, “Dinimiz, siyah abaya ve siyah başörtü giyme zorunluluğunu şart koşmuyor. Giymeyi tercih edecekleri düzgün ve saygın elbisenin türüne karar vermek tamamen kadınlara kalmış" sözleri, dünyada heyecan yarattı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün