“Yahudi evlerini Rusya işaretledi”

Fransa medyasına açıklama yapan resmi kaynaklar, 7 Ekim saldırısı ardından Paris´teki bazı evlerin duvarlarına çizilen Davud´un yıldızlarının, Rus güvenlik servisleri tarafından çizildiğini açıkladı.

Dünya
28 Şubat 2024 Çarşamba

Özellikle kasım ayında gündeme gelen, duvarlara çizilen Davud’un yıldızları, Nazi dönemini hatırlattığı için büyük tepki toplamıştı. Çizimlerle ilgili Moldovalı bir çift tutuklanmış, arkalarında ise Rusya yanlısı Moldovalı bir işadamı olduğu tespit edilmişti.

Geçtiğimiz günlerde Le Monde’da yer alan bir habere göre, Fransız istihbaratı, söz konusu çizimlerin  Rus güvenlik servisleri (FSB) tarafından yürütülen bir operasyon kapsamında yapıldığını açıkladı. Operasyonun İspanya, Polonya, Almanya gibi bazı Avrupa ülkesinde yürütülen daha büyük bir Rus istihbarat operasyonunun bir parçası olduğu belirtildi.

Le Monde’a göre söz konusu operasyon, FSB’nin kontrol ettiği Moldovalıların dezenformasyon, gözetleme ve sabotaj eylemleri gerçekleştirdiği Polonya’da 2023 baharında başladı. Temmuz ayında İspanya’da, sosyal ağlara aktarılan Rusya yanlısı ve NATO karşıtı gösteriler de İspanyol istihbaratı tarafından fark edilmişti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün