Hollywood yıldızlarından antisemitizme karşı kampanya

Antisemitizmin küresel yükselişinin ardından, Yahudi nefretine karşı tavır alan ünlülerin, sporcuların ve kanaat önderlerinin katılımıyla geçtiğimiz günlerde yeni bir kampanya başlatıldı.

Dünya
12 Şubat 2024 Pazartesi

Sosyal medyada şimdiden birkaç video yayınlamış olan "Yeni Yıl, Yeni Sesler" adlı projede model Cindy Crawford, aktrisler Connie Britton, Ginnifer Goodwin, Debra Messing, Jennifer Morrison, Jaimie Alexander, Rebecca Gayheart, Emmanuelle Chriqui, şarkıcılar Lance Bass, Montana Tucker ve birçok ünlü isim yer alıyor.

Instagram üzerinden yayınlanan bir videoda ünlüler, antisemitizme karşı durmak için, "Her gün yeni kişilerin bize katıldığı yeni bir yıl" sloganını paylaştı.

Kampanyanın kurucusu Samantha Ettus CNN’e verdiği demeçte, "Antisemitizmi durdurmalıyız ve bunu yapmanın tek yolu, insanlara tanınan farklı Yahudilerle bunu anlatmaya devam etmek. Herhangi bir etnik gruba yönelik her türlü nefrette olduğu gibi, antisemitizme de karşı çıkmak kabul edilebilir bir davranıştır. Hollywood’da Yahudileri savunma eksikliği var. İnsanların antisemitizme karşı koymaktan korktuğu bir topluluk haline geldik ama yeni kampanyamız ile bunu değiştirmeye çalışacağız"ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün