´Back to Black´in fragmanında Winehouse´un Davut Yıldızlı kolyesi

Amy Winehouse´un gerçek hayatında kolyenin aynısını takma alışkanlığı vardı…

Selin KANDİYOTİ Kültür
7 Şubat 2024 Çarşamba

Merakla beklenen Amy Winehouse’un hayatını konu alan biyografi filmi ‘Back to Black’in fragmanı 2 Şubat’ta yayınlandı. Yahudi şarkıcıya can veren yine Yahudi bir oyuncu olan Marisa Abela. Londra’nın Camden bölgesinde yaşayan Winehouse, günlük hayatında taktığı altın kolyesinin ucunda Davut’un Yıldızını taşırdı. Filmde Abela, Winehouse’un taktığı kolyenin aynısını takıyor. Fragman Winehouse’u birkaç sahnede gösterirken her defasında kolye seyircinin tarafından rahatça görülebiliyor.

Fragmanda ayrıca Winehouse’un anneannesi Cynthia Levy’nin Yahudi ritüellerine uygun olarak yapılan cenazesinden bir sahne yer alıyor. Kendisinden beş yıl önce vefat eden anneannesinin hayatındaki yeri Winehouse için çok önemliydi. Anneannesinin böyle bir sese sahip olan torununun bir gün mutlaka biletleri tükenen konserler vereceğine olan inancı tamdı. Filmde anneanne rolünde Leslie Manville bulunuyor.

Winehouse’un hayatında diğer iki önemli figür olan babası ve reklam panosunda Amy’yi gördüğünde “İşte bu benim Amy’m” diyen taksi şoförü de fragmanda göze çarpıyor. Winehouse’un babasını Yahudi olmayan aktör Eddie Marsan oynuyor. Marsan daha önce Entebbe filminde İsrail eski Devlet Başkanı Şimon Peres’e hayat vermişti.

Winehouse’un en ünlü albümü ‘Back To Black’in yaratıcısı olan Yahudi müzik yapımcısı Mark Ronson da fragmanda yer alıyor. Jeff Tunke’nin oynadığı yapımcı filmde Winehouse’a hayatında duyduğu en iyi seslerden biri olduğunu söylüyor.

Winehouse fragmanda müziğinin arkasındaki motivasyonunu şu sözleriyle anlatıyor: “İnsanların sadece benim sesimi duyup beş dakika için sıkıntılarını unutmalarını istiyorum. Hit parça çıkarmak umurumda değil. Ben kötü bir şeyden iyi bir şey çıkarmak istediğim için şarkı yazıyorum.”

Film 2006 çıkışlı Back To Black albümünün duygusunu tam olarak verebilmek adına Winehouse’un eski kocasıyla aşk ilişkisine odaklanıyor. 2007 ile 2009 arasında Winehouse Blake Fielder-Civil ile evliydi. Filmde Winehouse’un yalnızca bir şarkıcı değil aynı zamanda bir eş ve bir anne olmak istediği vurgulanıyor. Aşırı alkol zehirlenmesinden henüz 27 yaşında hayatını kaybeden Winehouse’un filmi nisan ayında vizyona giriyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün