Grammy Ödülleri gecesinde 7 Ekim kurbanları anıldı

4 Şubat Pazar gecesi Los Angeles´ta gerçekleşen Grammy Ödül töreninde Montana Tucker Gazze´de tutulan İsrailli rehineler için sarı kurdeleli elbise giyerken Recording Academy CEO´su konuşmasında Nova Müzik Festivali kurbanlarını andı.

Selin KANDİYOTİ Kültür
7 Şubat 2024 Çarşamba

7 Ekim Hamas saldırısının ardından yaşananlara tanıklık etmek için aralık ayında İsrail’i ziyaret eden sosyal medya Influencer’ı ve şarkıcı Montana Tucker hala Hamas’ın elinde tutsak olan yüzden fazla İsrailli rehine için pazar gecesi yapılan Grammy Töreni öncesinde kırmızı halıda üzerindeki sarı kurdele ile poz verdi.

Gecede ayrıca, Michael Jackson, Whitney Houston, Elton John gibi birçok büyük isimle çalışmış, aynı zamanda Grammy Ödüllerini dağıtan Recording Academy’nin CEO’su Harvey Mason Jr., Nova Müzik Festivalinde öldürülen ve kaçırılan yüzlerce genç kurbanı andığı bir konuşma yaptı. Amerikan Yahudi Komitesi AJC, geçen hafta böyle bir anma yapılması çağrısında bulunmuştu.

Sahneye çıkan Mason, “Müzik bizim güvenli alanımız olmalı. Bu ihlal edildiğinde, varoluşumuzun ta kendisine saldırılıyor” sözlerini sarf ettikten sonra tarihte yaşanan diğer konser ve müzik festivali saldırılarını saydı: “Paris Bataclan’da böyle hissettik. İngiltere’de Manchester Arena’da ve Las Vegas Route 91 Müzik Festivalinde de böyle hissettik.”

Mason sözlerine şöyle devam etti: “7 Ekim’de Supernova Müzik Festivalinden gelen korkunç haberlerin ardından aynı hisleri yaşadık. 360 müzik hayranı öldürüldü ve 40 genç kaçırıldı. O gün ve o günden beri devam eden trajik günlere dayanmak çok zor, hayatını kaybeden masum insanlar için yas tutuyoruz.” Mason sözlerini sarf ederken İsrail, Gazze ya da Hamas kelimelerini kullanmaktan sakındı.

Öte yandan törenin yapıldığı salonun dışında Filistin yanlısı gösteriler bazı katılımcıların geç kalmasına neden oldu.

Sosyal medya influencer’ı Montana Tucker 7 Ekim’den beri tutsak olan yüzden fazla kurban için elbisesinin üzerine oldukça büyük bir sarı kurdele taktı.

Ünlü şarkıcı Annie Lennox geçen yıl hayatını kaybeden İrlandalı şarkıcı Sinead O’Connor için şarkı söylerken savaşın sona ermesi için çağrıda bulundu. Sahnede “Sanatçılar ateşkes için! Dünyada barış!” diye bağıran İskoçyalı Lennox, ABD Başkanı Biden’a hitaben aralık ayında ateşkes çağrısı yapan mektubu imzalayan yüzlerce sanatçı arasındaydı.

Geçen ay yapılan Altın Küre Ödüllerinde birçok katılımcı rehine ailelerinin gayretleri sonucunda kıyafetlerine sarı kurdele takmıştı. Grammy Ödülleri için aileler bu defa destek için bir atılımda bulunmadı ancak AJC CEO’su Ted Deutch, Recording Academy’e bir mektup yazarak Nova kurbanlarının anılmasını istedi. Deutch, Mason’ın konuşması için akademiye şu sözlerle teşekkür etti: “Kaybolan canlar için kalbimiz acırken bu akşamki etkileyici anma bize biraz olsun nefes oldu. Müzik yüce bir iyileşme kaynağı olabiliyor.”

Taylor Swift ve Boy Genius grubu gecenin kazananları olurken Yahudi asıllı yapımcı Jack Antonoff yılın yapımcısı ödülünü eve götüren isim oldu. TikTok’ta ünü yayılan Yahudi asıllı şarkı sözü yazarı Noah Kahan en iyi yeni çıkış yapan sanatçı dalında adaydı ancak ödülü kazanamadı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün