Dalia Maya´nın ilk kitabı raflarda yerini aldı

Gazetemiz ´İsimsiz´ köşesi yazarı Dalia Maya´nın ilk kitabı ´Ayrık Otunun İçsel Yolculuğu´ Günçe Yayınevi´nden çıktı.

Toplum
31 Ocak 2024 Çarşamba

Dalia Maya, yaşamının çoğunu bulunduğu yerde bir ayrık otu gibi hissederek geçirmiş bir yolcu. Bu hisler onu dünyayı gezmeye ve ait olduğu yeri bulmaya yöneltmiş. Amerika’dan Patagonya’ya, Beyoğlu’ndan Mardin’e dağınık bir rotaya sahip bu yolculuklarda mekanlar, insanlar, olaylar ve hisler keşfetmiş Dalia Maya, en çok da insana dair özlemlerini fark etmiş. Bu kitap özel bir tür gezi kitabı; okuru bir kentten diğerine, bir müzeden diğer müzeye gezdirirken içinizde de yolculuğa çıkaran bir kitap.

‘Ayrık Otunun İçsel Yolcuğu’ kitabındaki bölümleri dilerseniz sırayla okuyabilir ya da şansınıza hangi kent çıkarsa onun ve Dalia’nın oradaki hikayesini okuyabilirsiniz. Kimi ağlanacak, çoğu gülümsetecek bu yolculuklar insanın insan, mekanın mekan, zamanın sonlu olduğunu hissettiriyor.

Kitabın kapak arkasında şu satırlar yer alıyor:

En yakınınız olan çekirdek aile ortamlarında, en sevdiklerinizin arasında dahi kendinizi uyumsuz, anlaşılamayan hissetmişseniz… Derinlerinizde bir yerlerden gelen ses o ait olmadığınız kalabalıkların içinde kaybolduğunuz bilgisini kulağınıza fısıldıyorsa… Siz de bir ayrık otu olabilirsiniz. Yersizlik, yurtsuzluk vatanınız olmuşsa yol götürür. Yol uzaklaştırır, uzaklaştırırken de kavuşturur.  Yol meraktır. O derin uyumsuzluğu bir yerlere bağlayacak bir halat arayışıdır yol. Bir anlama, anlamlandırma çabasıdır. Yol heyecandır. Bilinmezliğin içinde bilineni keşfetmek ve bilinenin içindeki gizli sırrı aramaktır yol. Özü bulmanın heyecanıdır.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün