Mert Özgün Türkiye – İsrail DEİK İş Konseyi Başkanlığı´na seçildi

Elda SASUN Toplum
31 Ocak 2024 Çarşamba

2017 yılından beri kurumun yürütme kurulunda ve son döneminde başkan yardımcılığı görevinde bulunan Mert Özgün, DEİK İş Konseyi Başkanlığına seçildi. Aynı zamanda Etisan Holding’in yönetim kurulu başkanı olan Özgün bu kurumun ticari diplomasi anlayışıyla birlikte Türkiye ve İsrail arasındaki ilişkilerin derinliğini, önem ve geleceğe yönelik hedeflerimize değindi.

“Türkiye için katma değerli ticaretinin önemi ve ticaretin toplumlar arası bağları güçlendirme rolü, iş konseyimizin hizmet ettiği ve edeceği misyondur. Türk-İsrail İş Konseyi her dönem değerli başkanlarının öncülüğünde kazanılan ticari başarılarla iki toplum arasında çimento görevi görmüştür. Bu çimento ile atılan güçlü temellerin üzerine yeni ticari köprüler eklemek ve yeni rotalar çizmek bizlerin görevi.

Petrol ve yan ürünleri, inşaat sektörü ve enerji sektörünün stratejik önemine konsantrasyonumuz birinci önceliğimiz olacak. Paralelde Endüstri 4.0'ın getirdiği dönüşümle birlikte KOBİ’lerin ve butik üretimin önemi global ekonomide yeri fevkalade arttı. Bu gelişme otomotivden kimyaya, yazılımdan gıdaya ve tekstile kadar tüm sektörleri etkiledi. Türkiye'nin katma değerli ihracatını ve kalitesini artırarak ekonomik gücünü pekiştirdi. Son on yılda Türkiye ve İsrail arasındaki ticaret hacmi önemli bir artış gösterdi. 2002’den 2022’ye, Türkiye'nin dış ticaret hacmi 1,41 milyar dolardan 8,91 milyar dolara yükselerek altı kat arttı. İki ülke arasındaki ticaret dengesi Türkiye lehine gelişti. Bu durum, Türkiye'nin ekonomik gücünün, sektör çeşitliliğinin, insan kaynağı ve ihracat odaklı yaklaşımının bir göstergesidir. Teknoloji, tarım, turizm ve enerji sektörlerindeki iş birliği, her iki ülke için karlı pazarlar ve düşük tahsilat riskleri sunmakta. Bugün Türkiye, İsrail’in ihracat hacminde 7. sırada yer alıyor.

İsrail pazarı, Türkiye’nin katma değerli mamul/yarı mamulleri için çok değerli bir pazardır. İsrail pazarın da sektörel çeşitliliği artırmak, her pazarda derinleşmek değerli Türk makamların da destekleri ile iş konseyimizin daimî pusulası olacaktır” açıklamasını yaptı.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün