6 Şubat depreminde hayatını kaybedenler Mıstık Parkı´nda anıldı

Geçen yıl 6 Şubat günü Güneydoğu´da birçok şehirde aynı anda yaşanan ve çok büyük kayıplara yol açan depremde başta Teşvikiye Mahalle Muhtarı Suzan Bektaş olmak üzere, seferber olup yardım kolileri hazırlayan komşular, bu yıl bir anma töreni düzenleyerek bir araya geldi.

Elda SASUN Toplum
14 Şubat 2024 Çarşamba

Felaketin ardından kendiliğinden oluşan Teşvikiye Deprem Koordinasyonu, geçen sene çadır kurduğu Mıstık Parkı’nda bu kez anma toplantısı düzenledi. 

Teşvikiye Muhtarlığı ve Komşu Kapısı Derneği’nin ortaklaşa hazırladığı anmada, büyük bir ateşin etrafında bir basın bildirisi okundu. 

Ardından yönetmenliğini Komşu Kapısı Derneği Başkanı Tolga Bektaş’ın hazırladığı ‘Sıfırdan Başlayan Çocuklar’ belgeseli izlendi.

Çok sayıda mahalleli, MAG Acil Müdahale Ekibi üyeleri ve komşu ilçelerden gelenlerle yapılan anmada Teşvikiye Mahallesi Muhtarı Suzan Bektaş, geçen sene kendiliğinden oluşan bu dayanışmanın sürecini anlatan bir konuşma yaptı. Bektaş, birbirini hiç tanımayan insanların aynı duygularla bir araya gelişini ve bunu nasıl sürdürdüğünü kendi gözlemleriyle anlattı.  

Daha sonra Dayanışma Koordinasyonu üyesi Esra Has basın bildirisini okudu ve sözlerini “Acılarımızı unutmuyor, affetmiyor, hakkımızı helal etmiyor, her bir canımız için, tarihimiz için, geleceğimiz için, bayrağı elden ele vererek dayanışmayı çoğaltıyoruz” vurgusuyla tamamladı. 

‘6 Şubat Acıları ve Dayanışmasıyla Bu Ülkenin Hakikati Oldu’ pankartının etrafında toplanan topluluk, bildirinin ardından Komşu Kapısı Derneği Başkanı Tolga Bektaş’ın Hatay izlenimlerinden oluşan belgeselini birlikte izledi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün