İngiltere: ´´Filistin devletini tanımayı düşünüyoruz´´

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, Londra´da salı günü düzenlenen bir toplantıda İngiltere´nin Filistin devletini tanımayı düşündüğünü açıkladı.

Dünya
30 Ocak 2024 Salı

Duyuru, İngiltere'nin İsrail-Hamas savaşına son verme çabalarını yoğunlaştırması ve Cameron'un salı günü Umman ziyareti öncesinde geldi.

Cameron yaptığı açıklamada, ‘‘Derhal ateşkes yapılması, Hamas’ın Gazze'de tuttuğu tüm rehineleri serbest bırakması ve Filistin halkının kendilerini nasıl bir siyasi geleceğin beklediğini bilmesi gerekiyor. Bu gerçekleştiğinde, müttefiklerimizle birlikte, Birleşmiş Milletler de dahil olmak üzere bir Filistin devletini tanıma konusuna bakacağız" dedi.

Cameron ayrıca, son 30 yılın İsrail için bir başarısızlık öyküsü olduğunu çünkü vatandaşlarına güvenlik sağlayamadığını dile getirdi. Ancak bu başarısızlığın kabul edilmesiyle barış ve ilerleme sağlanabileceğini ifade etti.

Cameron, Umman’a gidişiyle birlikte 4. Ortadoğu ziyaretine başladı.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Cameron’un ziyaretinin öncelikli odak noktası Kızıldeniz'de sürmekte olan Husi saldırılarını görüşmek ve Ortadoğu'daki gerginliğin azalmasını teşvik etmek olacak.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün