Steven Spielberg yeni belgesel projesini açıkladı

"Hayatım boyunca Yahudilere karşı bu kadar tarif edilemez bir barbarlık göreceğimi hiç düşünmemiştim."

Elda SASUN Dünya
13 Aralık 2023 Çarşamba

Uluslararası ünlü yönetmen Steven Spielberg, 7 Ekim saldırılarına ilişkin açıklamaları belgeleyecek yeni projeyi duyurdu: “Böyle bir barbarlığı hiç hayal etmemiştim” dedi.

Spielberg'in USC Shoah Vakfı, 'antisemitizm ve nefretin tehlikeli yükselişine karşı' 7 Ekim'den sağ kurtulanların anlatımlarını kaydetmeye çalışarak yeni bir belge hazırlıyor.

Yönetmen Steven Spielberg, 7 Ekim'de Hamas’ın İsrail’e gerçekleştirdiği saldırının dehşetini belgeleyecek bir projeyi açıklayarak, son yaşanan gelişmelerden duyduğu şoku dile getirdi.

7 Ekim’de İsrail'de yaşanan şiddet ve ardından dünya çapında yayılan antisemitizm dalgası, pek çok kişiye Holokost'un yankılarını hatırlattı.

Oscar ödüllü Holokost filmi ‘Schindler'in Listesi’ni yöneten Spielberg, projeyi duyuran USC Shoah Vakfı'nın basın açıklamasında terör saldırılarının kendisini sarstığını belirtti. Ardından Spielberg, 7 Ekim saldırılarına ilişkin açıklamaları belgeleyecek yeni projeyi medyaya duyurdu

Tanıklıkların toplanması projesi İsrail ekipleriyle birlikte yürütülüyor. Söz konusu projeyle antisemitizm ve dünya çapında büyüyen Yahudi nefretiyle mücadele etmeyi amaçlıyor.

Kaynak: Fox News.com

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün