Askerlere bağış için seferber olan İsrailli Araplar

7 Ekim saldırısının ardından İsrailli Araplar da yaraların sarılmasına yardımcı oluyor

Elda SASUN Dünya
18 Ekim 2023 Çarşamba

İsrailli Arap vatandaşı Nail Zoevi, katliamda kurban düşen ailelerin acısını hafifletmek ve kayıp kişilerin bulunmasına yardımcı olmak amacıyla bir organizasyon kurdu. Zoevi bir de farkındalık kampanyası başlattı. Kuzeydeki Zarzir yerleşim yerinden, Naif Hayev ve Tamir Falah, IDF askerleri için ekipman ve yiyecek topluyorlar. Onların dışında yardım çağrıları olduğunu bildiren N12 haber sitesi, “İsrailli Arapların çoğu bu durumda, tamamen İsrailli olduklarını düşünüyor” ifadelerini kullandıktan sonra Bedevilerden, Dürzilerden, Nazaret’ten Taybe’den İsrail Savunma Kuvvetleri'ne nasıl bağış yapabileceğimi soran çok sayıda telefon aldıklarını bildirdi.

Savaş sırasındaki birçok sivil girişim arasında, İsrailli Arapların öncülük ettiği, gıda dağıtımı, kayıplara yardım ve savunuculuk faaliyetlerinde de yer alan girişimler de var. Ülkenin Arap vatandaşları ulusal çabanın bir parçası olarak bu girişimlere katılıyor.

Nail Zoevi, kayıp kişilerin yerini tespit etme girişiminin arkasında. N12 ile yaptığı bir sohbette kendisini neyin motive ettiğini anlattı: "Bu bir savaş değil, korkunç bir suç" diye öfkesini paylaştı. "Bu, her ahlaka ve her dine aykırı. Her türlü insan imajına aykırı. Güneyde yapılanlar korkunç ve berbat!" cümlelerini kullandı.

Kaynak: N12 Haber sitesi 13.10.23

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün