Kamala Harris ve Doug Emhoff bu yıl Hanuka´da 3 menora yakacak

Bu yıl Hanuka boyunca, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve eşi Yahudi asıllı 2. Beyefendi Doug Emhoff´un ofislerini ve evlerini toplam 3 menora ile aydınlatacak.

Dünya
8 Aralık 2023 Cuma

Çift, 2 yıl önce, evlerinde Hanuka mumları yakma geleneğini başlatmıştı. Bu yıl hem Harris'in hem de Emhoff'un ofislerinde her akşam en az iki menora aydınlanacak.

Çiftin evlerindeki menora, ABD tarihindeki en kötü antisemit saldırı olan Pittsburgh'daki Hayat Ağacı Sinagogu'ndan ödünç alındı. Menora, Berlin'deki Yahudi Müzesi'ni tasarlayan ünlü mimar Daniel Libeskind tarafından katliamın yapıldığı yer için tasarlandı.

Emhoff'un ofisindeki menora, Holokost Kurtulanı ve Washington'un Maryland banliyölerinde yaşayan bakırcı Erwin Thieberger tarafından tasarlandı.

Harris'in ofisindeki menora ise, New York'taki Yahudi Müzesi'nden ödünç alındı.

Emhoff perşembe günü yaptığı açıklamada, ‘‘Başkan Yardımcısı ve ben New York'taki Yahudi Müzesi'ne ve Hayat Ağacı Sinagoguna Hanuka'yı kutlamak için bize bu kadar özel ve tarihi menoralar verdikleri için teşekkür etmek istiyoruz. Bu menoralar inanılmaz derecede anlamlı ve derinden etkili. Her biri bize Yahudi olarak gururla ve sevinçle yaşarken antisemitizm ve her türlü nefretle mücadele çabalarımıza devam etmemiz gerektiğini hatırlatıyor”dedi.

ABD BaşkanI Joe Biden ve First Lady Jill Biden, pazar gecesi Beyaz Saray'da davetlilerle birlikte Hanuka mumlarını yakacaklar.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün