Elon Musk antisemitizm tartışmaları ortasında İsrail´de

Bazı sivil toplum grupları tarafından antisemitizmi arttırmakla suçlanan X platformunun sahibi Elon Musk pazartesi günü İsrail´de temaslarda bulunacak.

Dünya
27 Kasım 2023 Pazartesi

Elon Musk, hakkındaki antisemitizm tartışmalarının gölgesinde yakınları Gazze'de Hamas tarafından tutulan İsraillilerle ve Devlet Başkanı Isaac Herzog ile bir araya gelecek.

Herzog'un ofisinden pazar gece yapılan açıklamada, "Başkan görüşmede, internette yükselen antisemitizmle mücadele için harekete geçilmesi gerektiğini vurgulayacak" denildi.

İsrail medyasından Kanal 12, Musk'ın pazartesi günü Başbakan Netanyahu ile de görüşeceğini belirtti. Netanyahu'nun ofisinden henüz bu konuda bir bilgi gelmedi.

Netanyahu, 18 Eylül'de California'da Musk ile bir araya gelmiş ve X'teki antisemit içeriklerle ilgili haftalar süren tartışmaların ardından ifade özgürlüğünü korumak ve nefret söylemiyle mücadele etmek arasında bir denge kurmasını istemişti. Musk, antisemitizme, nefret ve çatışmayı teşvik eden her şeye karşı olduğunu belirterek X'in nefret söylemini teşvik etmeyeceğine dair önceki açıklamalarını tekrarlamıştı.

15 Kasım'da Musk, X'te Yahudilerin beyazlara karşı nefreti körüklediğini iddia eden bir paylaşımı kabul etmişti ve ‘Büyük Yer Değiştirme’ komplo teorisine atıfta bulunmuştu. Beyaz Saray, temel değerlerine aykırı olan antisemit ve ırkçı nefretin teşvik edilmesi olarak nitelendirdiği bu durumu kınadı.

‘Büyük Yer Değiştirme’ teorisine göre, Yahudiler ve solcular, beyaz nüfusun etnik ve kültürel olarak beyaz olmayan göçmenlerle yer değiştirmesi için uğraşıyor ve bu da soykırıma yol açabilir.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün