Geçici ateşkes ve rehine takasında son durum

İsrail ile Hamas arasında 4 günlük ateşkes anlaşmasının ardından başlayan rehine takası sürüyor. Rehine takasının 3. kısmı da tamamlandı.

Dünya
27 Kasım 2023 Pazartesi

Rehine takasının 3. ayağında Hamas, 14 İsrailli ve 3 yabancı uyruklu rehineyi, Uluslararası Kızılhaç Komitesi yetkililerine teslim etti.

İsrail de buna karşılık aralarında çocuklar ve kadınların da bulunduğu 39 Filistinli mahkumun serbest bırakıldığını duyurdu.

İsrail ile Hamas arasında varılan rehine takası mutabakatı kapsamında cuma ve cumartesi günü toplamda 26 İsrailli ve 78 Filistinli rehine karşılıklı olarak serbest bırakıldı. Pazar günü tamamlanan rehine takası sonucunda toplamda 39 İsrailli ve 117 Filistinli rehine karşılık olarak serbest bırakılmış oldu.

ABD Başkanı Joe Biden ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ateşkesin uzatılmasını görüştü. 

Netanyahu, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, "Her 10 rehineye karşılık ateşkesin bir gün uzatılmasını memnuniyetle karşılıyoruz ancak ateşkesin sonunda İsrail'in tüm gücüyle Gazze operasyonuna devam edecek’’ ifadelerini kullandı.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ise, "Tüm rehineleri geri getireceğimiz bir duruma ulaşmadan Gazze'den ayrılamayız ve savaşı durduramayız’’ dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün