Ermenistan Erivan´daki tek sinagog kundaklandı

Ermenistan´ın başkenti Erivan´daki tek sinagog dün gece ateşe verildi. Saldırıyı üstlenen ´Genç ASALA´ adlı grup, Erivan´daki Yahudi toplumunu Türkiye ve Azerbaycan´la işbirliği yapmakla suçladı.

Dünya
17 Kasım 2023 Cuma

İsrail-Hamas çatışması devam ederken, dünya çapındaki antisemit saldırılarda da artış görülmeye başladı. Son olarak, Ermenistan'ın başkenti Erivan'ın tek sinagogu dün gece kundaklama girişimine sahne oldu.

Mordechai Navi sinagogunun ateşe verildiği anın görüntüleri sosyal medyada paylaşılırken, saldırıyı kendilerine ASALA-Y (ASALA Young - Genç ASALA) adını veren bir grup üstlendi.

Grup, Telegram hesabından yaptıkları açıklamada İsrail'in Azerbaycan'la ilişkileri nedeniyle Yahudi toplumunu sorumlu tuttuklarını belirterek "Yahudiler Ermeni Ulusu'nun düşmanları, Türkiye'nin ve Aliyev'in Ermenistan Cumhuriyeti'ne karşı kanlı rejiminin suç ortaklarıdır. Yahudi devleti Aliyev'in kriminal rejimine silah tedarik ediyor, Amerika ve Avrupa'daki Yahudiler onu aktif biçimde destekliyor. Eğer ABD ve Avrupa'daki Yahudi hahamlar Aliyev'in rejimini desteklemeye devam ederse, onların sinagoglarını yakmaya diğer ülkelerde de devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İsrail'in Erivan Büyükelçisi Joel Lion, sinagog saldırısının ardından yaptığı paylaşımda, Ermenistan hükümetini her tür antisemitizmi kınamaya, bu suçu kapsamlı biçimde soruşturmaya ve sorumlulardan hesap sormaya çağırdı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün