ABD ve Katar: ´´İsrail-Hamas rehine anlaşması yakın´´

Amerikalı ve Katarlı yetkililer pazar günü yaptığı açıklamada, İsrail ve Hamas´ın Gazze´de tutulan bazı rehinelerin sınırlı bir şekilde serbest bırakılmasını öngören bir anlaşmaya yaklaştıklarını belirtti.

Dünya
20 Kasım 2023 Pazartesi

Katar Dışişleri Bakanı Al Sani, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile başkent Doha'da basın toplantısı düzenledi.

Savaşın durmasının, yardımların girişi için insani koridorların açılmasının önemine işaret eden Al Sani, "Önceliklerimizin başında, derhal ateşkes ve Gazze'ye uzun yıllardır uygulanan saldırıların son bulması geliyor’’ dedi.

Al Sani ayrıca, "Hamas ile İsrail arasında bir esir takası için önümüzde sadece küçük zorluklar kaldı" diye konuştu.

Washington Post pazar günü yaptığı açıklamada, İsrail ve Hamas'ın tüm düşmanlıkları en az 5 gün boyunca donduracağını ve alınan İsrailli rehinelerden 50 veya daha fazlasının her 24 saatte bir toplu olarak serbest bırakılacağını iddia etti.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Washington Post’un iddiasına karşılık, “Henüz bir anlaşmaya varılmadı, ancak anlaşmaya varmak için çok çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün