Mitingde İsrail´e ve Batı´ya sert eleştiri

Dünya
1 Kasım 2023 Çarşamba

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumartesi akşamı Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen Büyük Filistin Mitinginde, "İsrail 22 gündür açıkça savaş suçu işliyor. İsrail biz de seni savaş suçlusu diye dünyaya ilan edeceğiz. Bunun hazırlığını yapıyoruz. Savaş suçlusu olarak İsrail'i dünyaya tanıtacağız" dedi.

“Gazze'de yaşanan katliam topyekun Batı'nın eseridir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan Batı eleştirilerine şu sözlerle devam etti: “Biz bunları iyi tanırız. Batı'nın bu sinsi ve kirli taktiği deşifre olmuştur. Bunu en iyi biz biliyoruz. Biz PKK'nın YPG'nin FETÖ'nün gerisinde kimler var biliyoruz. Benim milletim de bunları gayet iyi bilmeli. Biz lafa gelince liberal, özgürlükçü kurum ve kişilerin gerçekte hangi gayelerle ülkemizin çelme taktığını gayet iyi biliyoruz. Aynı hakikatlere Gazze'de şahit oluyoruz.”

Henüz ateşkes için yeterli çabanın gösterilmemesini de eleştiren Erdoğan, “Batılı liderler İsrail'e ateşkes çağrısı bile yapmıyor. Ey Batı ne kadar çocuk, kadın ölmesi lazım ki siz ateşkesi ilan edin. Elbette her ülkenin kendini savunma hakkı varmış. Tamam da adalet nerede. Gazze'de savunma değil katliam yürütülüyor” dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün