“400´den fazla Hamas hedefi vuruldu”

Dünya
25 Ekim 2023 Çarşamba

İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları devam ediyor. Hamas'tan yapılan açıklamaya göre pazartesi gecesi düzenlenen hava saldırısında en az 140 kişi hayatını kaybetti; yüzlerce kişi de yaralandı. 7 Ekim'den bu yana İsrail'in saldırıları sonucu Gazze'de ölenlerin sayısı 5 binin üzerinde.

İsrail ordusu da Salı sabahı yaptığı açıklamada Gazze’de yüzlerce hedefin bombalandığı ve Hamas'ın birçok komutanının öldürüldüğü duyuruldu. İsrail Savunma Gücü (IDF)’in sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada "Son bir gün içinde İsrail Savunma Gücü 400'den fazla terör hedefini vurdu; birçok Hamas komutanı ile saldırı hazırlığında olan örgüt üyelerini öldürdü" denildi. Beş bölgeye yoğunlaşan hava operasyonlarında Hamas'ın altyapısının ve İsrail topraklarına roketli saldırıların düzenlendiği noktaların hedef alındığı kaydedildi.

İsrail ayrıca Hamas militanlarının kıyı şeridine kolay erişimini sağlayan bir tünelle komuta merkezini de vurduğu belirtti. Saldrılarda Hamas'ın üç taburunda komutan yardımcılarının öldürüldüğü öne sürüldü.

İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, sonraki aşamaya hazır olduklarını ve siyasi onay beklediklerini belirtirken ABD’nin kara operasyonuna sıcak bakmadığı belirtildi. Reuters'ın Washington'daki kaynaklara dayandırdığı haberine göre Beyaz Saray yönetimi İsrail'e kara operasyonunu erteleme tavsiyesinde bulundu.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün