Macron, rehinelerin yakınlarına destek için İsrail´de

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron rehinelerin ailelerine desteğini göstermek için İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog ve Başbakan Netanyahu ile görüştü.

Dünya
24 Ekim 2023 Salı

Herzog, İsrail’i ziyaret ederek desteğini paylaşması dolayısıyla Macron’a teşekkür etti.

Macron da heyetiyle birlikte destek ve dayanışmalarını ifade etmek için İsrail’de bulunduğunu belirterek, “Acınızı paylaşıyoruz. İlk hedef, hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm rehinelerin serbest bırakılmasıdır, çünkü bu çocukların, yaşlıların, sivillerin ve askerlerin hayatlarıyla oynamak suçtur’’ dedi.

Macron, Tel Aviv’de Hamas saldırısında öldürülen veya Gazze'de teröristler tarafından rehin tutulan Fransız ve İsrailli rehinelerin aileleriyle bir araya geldi. Hamas tarafından İsrail’de öldürülen 1400 kişiden 30’u Fransız vatandaşı olmakla birlikte 9 Fransız hala kayıp.

Herzog ile yaptığı görüşmede Hamas tarafından rehin alınan kişilerin serbest bırakılması gerektiğini dile getiren Macron, “Bu terör örgütleriyle şüpheye yer vermeden ve bu çatışmayı daha fazla büyütmeden mücadele etmek gerektiğini düşünüyorum. Bu terör gruplarını açıkça hedef almak, hedefe yönelik operasyonlar düzenlemek bir zorunluluktur. Ülkeniz ve tüm bölge için barışı, güvenliği ve istikrarı yeniden tesis etmek için elimizden geleni yapacağız. Bu nedenle saldırıya girişmek veya bu savaşa katılmak isteyen diğer potansiyel terör gruplarına da çeşitli mesajlar ilettik. Hizbullah'ı açıkça uyardık, çok açık mesajlar verdik” ifadelerini kullandı.

Herzog ise mevkidaşına, “Dünyada ve ülkenizde yoğun şekilde artan antisemitizmden çokça endişeliyiz ve rahatsızız” ifadelerini kullandı.

Macron, Herzog’un ardından Netanyahu ile de görüştü. Kudüs’te yapılan birebir görüşmede son gelişmeler ele alındı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün