17 gündür rehin olan 2 İsrailli serbest bırakıldı

Hamas, 17 gündür rehin tuttuğu 79 yaşındaki Nurit Cooper ve 85 yaşındaki Yocheved Lifshitz´i Gazze´den Mısır´a doğru serbest bıraktı.

Dünya 1 yorum
24 Ekim 2023 Salı

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) serbest bırakılan rehineleri Mısır’dan teslim alarak muayene için İsrail’e getirdi.

Aralarında serbest bırakılan kişilerin eşleri de olan 84 yaşındaki Amiram Cooper ve 83 yaşındaki Oded Lifshitz'in de bulunduğu en az 220 kişinin hala Hamas tarafından rehin tutulduğu belirtiliyor. Rehineler 7 Ekim'de Kibbutz Nir Oz'daki evlerinden esir alınmıştı.

İsviçre merkezli yardım kuruluşu Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), rehinelerin serbest bırakılmasını kolaylaştırdığını açıkladı.

Hem Mısır'a hem de Kızılhaç'a rehinelerin serbest bırakılmasındaki rolleri için teşekkür eden İsrail hükümeti, “Tüm rehinelerin yerini tespit etmek ve eve getirmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya ve tüm çabamızla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog, 80 rehinenin ailesiyle bir araya gelerek, “Sevdiklerinizi eve getirmek için her şeyi yapacağımıza söz veriyoruz’’ ifadelerini kullandı.

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen ise, aile üyeleriyle birlikte salı günü Birleşmiş Milletler'de konuşma yapmak için New York'a gidiyor.

Rehineler arasında Avrupalı, Amerikalı, yaşlı, bebek 220 kişi bulunuyor. ABD’de de rehinelerin yuvalarına dönmelerini amaçlayan #BringThemHome hareketini başlatan aktivistler, şehir merkezlerinde reklam panolarına rehinelerin fotoğraflarını astı.

Londra’da ise, rehinelerin serbest bırakılmasını isteyen protesto grubu, pazartesi günü Parlamento Meydanı'na boş bebek arabaları bıraktı. Bebek arabalarında Hamas tarafından kaçırıldığı onaylanan en az 30 bebek ve çocuğun fotoğrafları yer alıyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün