Alman liderlerden, yükselen antisemitizme tepki protestosu

Pazar günü Berlin´de çeşitli örgütler tarafından Gazze´deki savaşında ardından antisemit olayların artması nedeniyle bir protesto gösterisi gerçekleşti.

Dünya 1 yorum
23 Ekim 2023 Pazartesi

Almanya başbakanı ve cumhurbaşkanı yaptıkları açıklamada, Holokost'u gerçekleştiren ülkede böyle bir nefretin gelişmesinin kabul edilemez olduğunu belirttiler.

Cumhurbaşkanı Walter Steinmeier, Berlin'deki Brandenburg Kapısı önünde toplananlara, ‘‘Yahudilerin ülkemizde tekrar korku içinde yaşaması dayanılmaz. Yahudilere, Yahudi kurumlarına yapılan her saldırı Almanya için yüz karasıdır. Her saldırıdan utanç duyuyorum’’ dedi.

Başbakan Olaf Scholz, “Antisemitizmin ve insanlık dışı ajitasyonun 7 Ekim'den bu yana dünyanın dört bir yanında, sosyal medyada ve utanç verici bir şekilde Almanya'da patlak vermesi nedeniyle öfkeliyim” ifadelerini kullandı.

Organizatörler 20 binden fazla kişinin protestolara katıldığını belirtti. Protestocular, kayıp olduğu bildirilen veya Hamas tarafından rehine olarak tutulan İsraillilerin fotoğraflarının bulunduğu posterler taşıdılar.

Saldırganlar, çarşamba günü Berlin'deki bir sinagoga iki molotof kokteyli atmışlardı. Scholz olayı şiddetle kınamış ve güvenlik önlemlerini genişletmişti.

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün