İsrailli Generali Hitler´e benzeten hesap İranlı çıktı

İsrail Yurtiçi Güvenlik Servisi Şin Bet, pazar günü yaptığı açıklamada, Twitter´dan (X) İsrailli bir generali Hitler´e benzeterek paylaşım yapan hesabın İranlılar tarafından yönetildiğini açığa çıkardı.

Dünya
11 Eylül 2023 Pazartesi

Twitter’dan silinen gönderide, İsrail Merkez Komutanlığı Başkanı Tümgeneral Yehuda Fox, Nazi bayrağının önünde Hitler benzeri bıyıklı ve gamalı haçlı bir kol bandıyla tasvir edilmişti. Gönderide ayrıca, ‘‘Yehuda Fox, kendisine karşı eleştiri yayınlayanları susturmak için sert önlemler alan zalim bir diktatördür’’ cümlesi yer alıyordu.

Şin Bet yaptığı açıklamada, “İran bir süredir amacı İsrail toplumunu bölmek ve istikrarsızlaştırmak olan kapsamlı bir kampanya yürütüyor. Fox ile ilgili gönderinin yayınlanmasının da bu kampanyanın bir parçası olduğu tahmin ediliyor” dedi.

Çevrimiçi sahte haberleri araştıran İsrailli kuruluş Fake Reporter da, hesabın dezenformasyon kampanyasının parçası olduğuna belirtti.

İran geçmişte de İsrail'de gerilimi yükseltmek için sahte profiller oluşturmakla suçlanmıştı.

Başbakan Binyamin Netanyahu pazar günü erken saatlerde soruşturma talep etti. İsrail Başbakanlık Ofisi, “Netanyahu, İran tarafından yapılan kışkırtmayı kınıyor ve İsrail Savunma Kuvvetlerine tam destek veriyor” dedi.

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün