İsrail´den depremin ardından Fas´a yardım

İsrailli insani yardım grupları SmartAID, IsraAID, United Hatzalah ve NATAN Worldwide hafta sonu Fas´ı sarsan 7 büyüklüğündeki ölümcül depremin ardından yerel halka yardım etmek için ekipler gönderiyor.

Dünya
11 Eylül 2023 Pazartesi

Marakeş ve çevresinde meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremin ülke tarihinde son yüzyıldaki en büyük deprem olduğu kaydedildi. Depremde çok sayıda bina çöktüğü için insanlar göçük altında kaldı.

Şu ana kadar ölü sayısının 2 binden fazla olduğu ve artmaya devam edeceği düşünülüyor. Çoğu ağır olmak üzere 2 bin kişinin de yaralı olduğu belirtildi.

AP haber ajansının aktardığına göre UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Marakeş'teki eski şehri çevreleyen ünlü kırmızı duvarların bazı kısımları hasar gördü. Depremde Marakeş'in tarihi surlarının bir kısmının da zarar gördüğü aktarıldı.

İsrail Savunma Kuvvetleri, İsrail Sağlık Bakanlığı ortak çabasıyla ekstra yardım ekiplerinin de yolda olduğu açıklandı. Ekiplerin planı, bir sahra hastanesi açmak ve arama kurtarma çalışmalarına yardımcı olmak.

SmartAID sözcüsü, 20 kişilik arama kurtarma ekibinin Marakeş'e gittiğini ve önümüzdeki birkaç gün içinde temiz su, güneş enerjisi üniteleri ve telekomünikasyon sistemleri dağıtacağını belirtti.

IsraAID, Acil Müdahale Ekibinin depremden en çok etkilenen bölgelere gideceğini belirtti. Ayrıca yakın temas halinde oldukları yerel Yahudi cemaati için yardım çalışmaları düzenleyeceklerini ifade etti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün