Netanyahu önümüzdeki hafta ABD´de Elon Musk ile görüşecek

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, San Francisco´da Elon Musk ile yapay zekâ dünyası üzerine görüşeceğini bildirildi. Görüşme, Musk´un Twitter´da (X) antisemitizmi güçlendirdiği iddialarına ve İftira ve İnkarla Mücadele Birliği (ADL) ile ters düşmesine rağmen gerçekleşecek.

Dünya
11 Eylül 2023 Pazartesi

İsrail Başbakanlık Ofisi, Netanyahu'nun bu ayın sonunda Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda konuşmak üzere yapacağı New York gezisinden önce Silikon Vadisi'ni ziyaret edeceğini belirtti. 

Netanyahu, son yıllarda Musk ile defalarca görüştü ve onu coşkuyla övdü.

Netanyahu haziranda, Musk ve OpenAI CEO'su Sam Altman ile yaptığı görüşmelerin ardından İsrail'in yapay zeka politikasını geliştirmek için bir ekip kurduğunu duyurmuştu. Netanyahu, İsrail'i yapay zekada dünya lideri yapmak istediğini belirtmişti. Ancak Musk, Twitter'ı devraldığından beri ve nefret söylemini ve antisemitizmi yaymakla suçlanıyor.

ADL de Musk'un geçen yıl Twitter’ı satın almasından sonra önceki yönetimde yasaklanan aşırılık yanlısı hesapları yeniden kullanıma açtığını ve bu sayede ırkçı, antisemit ve homofobik içeriklerin arttığını belirtti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün