Doğalgazda iş birliği masada

İsrail basını, İsrail ile Türkiye arasında doğalgaz boru hattı projesinin gündeme alındığını, İsrail gazının Avrupa´ya taşınması konusunda bu alternatifin ağırlık kazandığını iddia etti.

Dünya
6 Eylül 2023 Çarşamba

İsrail basını, İsrail’in Leviathan Sahasından çıkartılan doğalgazın Batı’ya ulaştırılması konusunda Türkiye’den geçecek bir boru hattı projesinin öncelikli alternatif olarak düşünüldüğünü yazarken, iki ülkenin enerji bakanlarının görüşmesi de bu iddiayı güçlendirdi.

“Verimli görüşme”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın İsrailli mevkidaşı Israel Katz’la yaptığı telefon görüşmesi, sosyal medyada ‘verimli görüşme’ olarak yansıtıldı.

Bakan Bayraktar görüşme sonrası “İsrail Enerji Bakanı Sn. Israel Katz ile verimli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Görüşmede, doğalgaz başta olmak üzere enerji alanındaki ikili ve bölgesel iş birliği imkanlarını değerlendirdik” derken İsrailli Katz da aynı ifadeleri Türk-İsrail bayrakları emojileri eşliğinde paylaştı.

Netanyahu ziyareti

Daha önce planlanan Türkiye ziyaretini sağlık nedenleriyle ertelemek zorunda kalan İsrail Başbakanı Netanyahu’nun, önümüzdeki günlerde gerçekleşecek ziyaretiyle, bu iş birliğinde daha somut adımlar atılacağı da yapılan yorumlar arasında…

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün