Tarihi ziyaret: Fas meclis başkanı ilk kez Knesset´e gidiyor

Fas Danışmanlar Meclisi Başkanı Enaam Mayara, resmi bir davetle İsrail´e gidiyor. Söz konusu ziyaret, üst düzey bir Faslı siyasinin, İsrail meclisi Knesset´e ilk gelişi olacak.

Dünya
5 Eylül 2023 Salı

İsrail Meclis Başkanı Amir Ohana’nın davetini kabul eden Mayara’nın, Perşembe günü Kudüs’e gitmesi planlanıyor. Mayara, kırmızı halı ile karşılanan ve Knesset’te ağırlanan, en yüksek rütbeli Faslı olacak. Mayara ayrıca, İsrail meclisine gelen az sayıdaki Müslüman liderden biri olacak.

Ziyaret, İsrail’in Fas’ın Batı Sahara’daki egemenliğini kabul etmesinin ardından, iki ülke üst düzey yetkililerinin ilk buluşması olacak.

Mayara’nın bu ziyareti, Amir Ohana’nın üç ay önce gerçekleştirdiği Fas ziyaretine karşılık olarak gerçekleşecek. Ohana, bir Müslüman ülkenin meclisinde konuşan ilk Knesset Başkanı olmuştu.

Tarihi ziyarette, Fas bayrağı göndere çekilecek ve İsrail Polis Orkestrası Fas Milli Marşı’nı çalacak. Mayara, Knesset’in ziyaretçiler defterini de imzalayacak. Törenin ardından iki meclis başkanı, delegasyonları ile birlikte bir toplantı yaptıktan sonra basın önünde açıklama yapacak.

İsrail ve Fas, İbrahim Anlaşmaları kapsamında, 2020 yılında ilişkilerini normalleştirme yönünde adımlar atmıştı.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün