Elon Musk, ADL´yi Twitter´dan yasaklamak isteyen antisemitlerle etkileşimde

Twitter´ın sahibi Musk cumartesi günü, takipçilerine platformda son günlerde beyaz milliyetçiler ve antisemitler tarafından benimsenerek ´İftira ve İnkarla Mücadele Birliği´ için açılan #BanTheADL hashtagiyle anket yapıp yapmaması gerektiğini sordu.

Dünya
4 Eylül 2023 Pazartesi

Musk, daha önce kendini antisemit olarak tanımlayan İrlandalı beyaz milliyetçi Keith Woods'un ADL’yi eleştirdiği tweetini beğenmişti.

Woods ağustos ayında, ‘‘ADL'nin en sevdiği taktik, sosyal medya şirketlerine platformlarında ifade özgürlüğünü kaldırmaları için mali olarak şantaj yapmak’’ demişti.

Woods'un tweet'i, ADL'nin CEO'su Jonathan Greenblatt ile Twitter’ın (X) CEO'su Linda Yaccarino’nun platformda nefret suçu işleyen kullanıcılar hakkında konuşmasından bir gün sonra geldi. 

ADL, Musk'un geçen yıl Twitter’ı satın almasından bu yana ırkçı, antisemit ve homofobik içeriklerde büyük artışlar izledi.

Greenblatt, Musk'ın liderliği bir profesyonele devretme sözü vermesinin ardından bu yılın başlarında işe atanan Yaccarino hakkında olumlu konuştu.

Buna karşın ADL #BanTheADL kampanyasını başlatanlara saldırdı. Ancak Musk’ın kampanyayı teşvik etmesinden bahsetmedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün