Video oyunları antisemitizmle savaşabilir mi?

37 yaşındaki İngiliz-Fransız video oyun tasarımcısı Luc Bernard, Holokost hakkında eğitim verme amacıyla oyuncuların bir Fransız Yahudi aileyi kontrol ettiği ´The Light in the Darkness´ adında bir oyun tasarladı.

Dünya
18 Ağustos 2023 Cuma

Bernard, oyun hakkında yaptığı açıklamada, ‘‘Oyunda hangi seçimler yapılırsa yapılsın, Yahudi aile Naziler tarafından öldürülüyor. Oyunda Holokost'taki insanların bir seçenekleri varmış gibi görünmesini istemedim. Yaşamayı başaran insanların hepsinde şans vardı. Oyunun eğitici ve bilgilendirici olmasını istedim. Gerçek şu ki, video oyunları şu anda eğitim açısından bir numaralı platform konumunda. Filmlerden ve müzikten daha ön plandalar. Video oyunları hikâye anlatımının geleceği’’ ifadelerini kullandı.

Fortnite ve Minecraft gibi video oyunlarıyla turnuvalar düzenleyen Lost Tribe'ın baş sorumlusu Brian Soileau ise, ‘‘Bernard’ın düşüncesinin açıkça zor, muhtemelen imkansız bir düşünce olduğuna inanıyorum" dedi.

Bernard, 15 yıldır üzerinde çalıştığı ve 17 Şubat’ta yayınladığı ‘The Light in the Darkness’ın PC, Xbox One ve PlayStation 5 üzerinden oynanabildiğini ayrıca oyunun şu ana kadar 500 binden fazla kişi tarafından oynandığını açıkladı.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün