Paraguay, İsrail büyükelçiliğini Kudüs´e taşıyacak

Paraguay´ın yeni Devlet Başkanı Santiago Peña çarşamba günü yaptığı açıklamada, ülkesinin büyükelçiliğini bu yıl içinde Tel Aviv´den Kudüs´e taşıyacağını duyurdu.

Dünya
18 Ağustos 2023 Cuma

Peña, mart ayında Paraguay-İsrail ticaret odası ile yaptığı görüşmede seçimi kazanması halinde devlet başkanı olarak ilk eylemlerinden birinin büyükelçiliği Kudüs’e taşımak olduğunu açıklamıştı.

Haber, İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen'in Güney Amerika'yı ziyaret etmesiyle duyuruldu. Cohen’in ziyareti bir İsrail dışişleri bakanının on yıldan uzun bir süredir Güney Amerika’yı ilk ziyareti olarak dikkat çekti.

İsrail Dışişleri Bakanlığı da buna karşılık, Paraguay'ın başkenti Asunción'daki kapanmış olan büyükelçiliğin yeniden açılacağını duyurdu.

Paraguay'daki görüşmesinin ardından Cohen, Uruguay Cumhurbaşkanı Luis Lacalle Pou ve Dışişleri Bakanı Francisco Bustillo ile görmek için Uruguay'a gitti. 

Cohen Twitter’da yaptığı açıklamada, ‘‘Uruguay, İsrail Devletinin kurulması için çok çalıştı ve şimdi ülkeler arasındaki sıcak ilişkiyi daha da güçlendiriyoruz. Uruguay Kudüs'te bir büyükelçilik şubesi açacak’’

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün