İsrail Savunma Bakanı: ´´İsrail kendini savunmak için Lübnan´ın her metresine saldırır´´

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant salı günü Hizbullah terör örgütü ve Lübnan hükümetinin, İsrail´e saldırması halinde Lübnan topraklarının her metresine karşı saldırı düzenleyeceği konusunda uyardı.

Dünya
8 Ağustos 2023 Salı

Dov Dağı'ndaki üst düzey İsrail Savunma Kuvvetleri yetkilileriyle yaptığı görüşmenin ardından konuşan Gallant, Hizbullah ve diğer Lübnanlı yetkililere, "Hata yapmayın, savaş istemiyoruz, ancak vatandaşlarımızı, askerlerimizi ve egemenliğimizi savunmaya hazırız. Bir çatışma durumunda İsrail'i savunmak için gereken tüm gücümüzü kullanmaktan, Hizbullah'ın ve Lübnan'ın her metresine saldırmaktan ve Lübnan'ı taş devrine geri döndürmekten çekinmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Gallant, Hizbullah ve diğer Lübnanlı yetkililerin, 10 bin İsrail yedek askerinin hükümetin yargı reformunu protesto etmek için istifa ettikleri için İsrail'e saldırmayı düşünebileceklerini dile getirdi.

Hizbullah gibi bir grup tarafından savaşla tehdit edilmesi durumunda İsrail'in birleşik kalacağını anlamaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün