Fransa´da antisemit söylem nedeniyle bir Katolik derneği kapatıldı

Fransa İçişleri Bakanı pazartesi günü, Civitas Katolik Derneği´nde Yahudileri siyasi ve medeni haklarından mahrum bırakma çağrısı yapılmasının ardından derneğin kapatıldığını duyurdu.

Dünya
8 Ağustos 2023 Salı

Deneme yazarı Pierre Hillard 30 Temmuz’da Civitas adındaki Katolik derneğinin toplantısında yaptığı konuşmada, ‘‘Yahudilerin Eylül 1791'de vatandaşlığa kabul edilmesi göçün kapısını açtı. Katoliklik yasalarını eski haline getirmeli, geleneksel Katolikliği bir devlet dini yapmalı ve belki de 1789'dan önceki halimize dönmeliyiz” dedi.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin dernekte Yahudilerle ilgili yapılan açıklamaların ardından Twitter’da, ‘‘Antisemitizmin ülkemizde yeri yok. Derneğin bu tavrını şiddetle kınıyor ve savcılığa yönlendiriyorum”dedi.

Darmanin, Civitas'ın kapatıldığını da sözlerine ekledi.

Civitas'ın kapatılması talebi, Fransa'daki Yahudi Öğrenciler Birliği (UEJF), Irkçılık ve Antisemitizme Karşı Uluslararası Birlik (LICRA) dahil olmak üzere birçok Yahudi ve ırkçılık karşıtı örgüt tarafından da dile getirildi.

Civitas, 1999 yılında, Fransa'daki Nazi yanlısı Vichy rejimi ile iş birliği yapan ideolog Jean Ousset tarafından kurulan bir örgütten ayrılarak faaliyetlerini sürdürüyordu.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün