İsrail Maliye Bakanı, Filistin Yönetimi´ni ekonomik açıdan desteklemek istemiyor

İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, İsrail´in ABD´ye olan taahhütlerine rağmen Filistin Yönetimi´ne yardım etmek için ekonomik önlemleri onaylamayı reddediyor.

Dünya
8 Ağustos 2023 Salı

İsrailli Channel 12’nin haberine göre Smotrich, Filistin Yönetimi’nin yaklaşık 500 milyon dolar olan vergi borcunun gecikmeden ödenmesini istiyor. Maliye Bakanı büyük olasılıkla Filistin Yönetimine yardım etmeyi amaçlayan başka herhangi bir hareketi de onaylamayacak.

Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer ise, kabinesine Filistin Yönetimi'ne yardımcı olacak önlemlerin ABD’ye verilen sözlerin bir parçası olduğunu ifade etti.

İsrail Kan Kamu yayın kuruluşu, Smotrich ve Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir’in Savunma Bakanı Yoav Gallant ile İsrail'in Filistin Yönetimi adına topladığı vergileri İsrailli terör mağdurlarının ailelerine yönlendirme kararıyla ilgili çatıştığını bildirdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise özellikle ABD’ye verilen sözlerin tutulması gerektiğini sıklıkla tekrarlıyor. Ayrıca Filistin’in çöküşünü önlemenin İsrail’in güvenliği açısından önemli olduğunu vurguluyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün