Twitter´a antisemit tweetleri kaldırmadığı için Almanya´da dava

Twitter, altı ay önce bildirdikleri ırkçı ve antisemit tweetleri silmedikleri için Almanya´da iki kâr amacı gütmeyen kuruluş tarafından dava ediliyor.

Dünya
13 Temmuz 2023 Perşembe

Dijital alanda insan hakları için kampanya yürüten Alman örgütü HateAid ve Avrupa Yahudi Öğrenciler Birliği (EUJS) Ocak ayında Twitter'a, 4’ü Holokost'u alenen reddeden toplamda 6 tane nefret içerikli tweet bildirdi.

The Guardian'a göre, Twitter’da bu 6 tweeti paylaşan hesaplar son birkaç ay içinde Yahudi karşıtı içerikleri ve Ukrayna’daki savaşın Yahudilerle bağlantısıyla ilgili komplo teorileri de dahil olmak üzere diğer Yahudi karşıtı tweetler paylaştı.

HateAid ve EUJS, Twitter aleyhine 25 Ocak'ta Berlin Bölge Mahkemesinde dava açmıştı. Berlin Mahkemesi kısa süre önce davanın meşruiyetini belirleyerek ilerlemesine izin verdi. Twitter ise EUJS ve HateAid'in kabul edeceği resmi bir cevap için süre istedi. 

EUJS salı günü yaptığı açıklamada, Ocak ayında Twitter'a bildirilen 6 tweet'ten 2’sinin hala görülebildiğini, 2’sinin yalnızca Almanya’da kaldırıldığını ve sadece 2’sinin siteden tamamen kaldırıldığını belirtti.

EUJS Başkanı Avital Grinberg, ‘‘Bu olay, Twitter'ın genç Avrupalı Yahudilerin sosyal medyada maruz kaldığı nefret miktarını umursamadığını, bir dava ile bile bu iğrenç içerikleri kaldırmak için çaba göstermeye istekli olmadıklarını gösteriyor" dedi. 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün