Avrupa Parlamentosu: ´´Ders kitaplarındaki antisemitizm nedeniyle Filistinlilere yardımı dondurun´´

Avrupa Birliği (AB) Parlamentosu çarşamba günü, antisemitizm ve şiddet içeren temaları okul müfredatına dahil etmeye devam ettiği için Filistin Yönetimi´ne verdiği 220 milyon dolarlık yardımın geçici olarak askıya alınması çağrısında buldu.

Dünya
13 Temmuz 2023 Perşembe

AB yaptığı açıklamada, ‘‘Yardıma devam edilmesi için defalarca talep edildiği gibi Filistin Yönetimi müfredatından tüm Yahudi karşıtı referansların silinmesi, nefret ve şiddeti kışkırtan örneklerin kaldırılması gerekiyor’’ dedi.

Filistin eğitiminde antisemit içeriği açığa çıkarıp bu konuda çok sayıda rapor yazan İsrail Eğitim İzleme Örgütü CEO'su Marcus Sheff, AB'den Filistin yardımını dondurulmasını takip etmesini istedi.

Sheff yaptığı basın açıklamasında, ‘‘Cenin'deki son şiddet olaylarına bu kadar çok genç Filistinlinin katılması, bu müfredatın ölümcül sonuçlarını gösteriyor. AB Parlamentosu'nun endişelerinin hızlı ve somut bir eylemle takip edilmesi gerek. Bunu yapmamak, Filistinli çocukların nesilleri için trajik sonuçlar doğuracak’’ ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün