Değerli gazeteci Rafael Sadi hayatını kaybetti

İsrail Büyükelçiliği Twitter´da yaptığı açıklamada Türk asıllı İsrailli gazeteci Rafael Sadi´nin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Dünya
13 Temmuz 2023 Perşembe

Türk Yahudi Toplumu Twitter’dan yaptığı açıklamada, ‘‘1955 yılında İstanbul'da doğup büyüyen daha sonra İsrail’e yerleşen, Türkiye-İsrail yakınlaşmasına yazılarıyla katkı veren değerli gazeteci Rafael Sadi İsrail'de hayatını kaybetti’’ dedi.

İsrail Büyükelçiliği Twitter’dan yaptığı açıklamada, ‘‘Aslen İstanbullu olan İsrailli gazeteci ve yazar Rafael Sadi'nin vefatını derin bir üzüntüyle öğrendik. Türk Yahudi Toplumu'na, İsrail ve Türkiye basın camiasına başsağlığı diliyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Türkiye'den İsrail'e giden devlet erkanı için tercümanlık yapan ve her iki ülkeyle de sıkı bağı bulunan Rafael Sadi, on yılı aşkın süredir Tel Aviv'de yaşıyordu.

Rafael Sadi geçen aylarda, Halk Tv’de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile üniversiteden sıra arkadaşı olduklarını açıklamıştı. Sadi Erdoğan için, “O zaman çok sessiz sakin, efendi bir çocuktu. Fazla kimseye bulaşmazdı” demişti.

Ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün