Bakım Verene Destek Grubu Projesi:

Toplum
12 Temmuz 2023 Çarşamba

“Kendimize iyi gelmeden, sevdiklerimize iyi gelmekte zorlanırız”

Yaşamda bazen, sevdiklerimizin zorluklarına eşlik etmemiz gerekebilir. Bu kişi ister anneniz-babanız, ister evladınız ya da eşiniz olsun, bakım vermek zordur. Uzun süreli bakım vermek, kişilerde birtakım psikolojik ve fiziksel etkiler yaratabilir. 

Yad bünyesinde oluşturulan ‘Bakım Verene Destek Grubu’ projesi, yakınlarına bakım veren bireyleri bir araya getiriyor. Göztepe Kültür Derneği binasında gerçekleştirilen görüşmeler, profesyonel bir ekip tarafından (psikolog, psikolojik danışman, sosyal hizmet uzmanı, hemşire) yürütülüyor.

Katılımcıların düzenli katılım sağlayabilmesi için ulaşım ve günlük bakıcı desteği de sağlanıyor. Katılımcılar evlerinden araçla alınıp bırakılıyor ve bakımıyla sorumlu oldukları kişilerin bakıcı eşliğinde güvende olmalı sağlanıyor.

Çalışma kapsamında katılımcılara duygu ve düşüncelerini paylaşabilecekleri bir alan açarken; yaşam farkındalığı, psikolojik dayanıklılık, esneklik ve adaptasyon gibi konular çalışılıp çeşitli egzersiz yöntemlerinden destek alarak (nefes, kendine yardım) katılımcıların günlük hayatlarında karşılaştıkları belirsiz ve olumsuz duygularla başa çıkma becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Gruba katılmak isteyenler (0531) 592 72 73 ve (0553) 748 84 85 numaraları üzerinden iletişime geçilebilir.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün