Filenin Sultanları şampiyon oldu… Türkiye Dünya sıralamasında bir numara

2023 FIVB Milletler Ligi´nin finalinde Çin´i 3-1 yenen A Milli Kadın Voleybol Takımı, şampiyon oldu.

Toplum
17 Temmuz 2023 Pazartesi

Filenin Sultanları, ABD'nin Teksas eyaleti Arlington kentindeki organizasyonun finalinde Çin'le karşılaştı. Rakibini 25-22, 22-25, 25-19, 25-16'lık setlerle 3-1 yenen A Milli Kadın Voleybol Takımı, organizasyon tarihinde ilk kez şampiyon oldu.

Maçın bitmesinin ardından büyük sevinç yaşayan baş antrenör Daniele Santarelli ve milliler şampiyonluğu salonda dans ederek kutladı. Müsabakanın ardından düzenlenen törende millilere altın madalyaları Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ verdi.

Kaptan Eda Erdem Dündar'ın şampiyonluk kupasını kaldırmasının ardından milli oyuncular, salonda büyük sevinç yaşadı. Milliler, şampiyonluğu kutladığı Türk seyircilerle fotoğraf da çektirdi.

Yapılan oylamalarla ‘Milletler Ligi'nin en değerli oyuncusu’ Melisa Vargas seçildi. Ligin rüya takımında ise en iyi orta oyuncu Zehra Güneş, en iyi libero Gizem Örge, en iyi pasör çaprazı Melisa Vargas yer aldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, yayımladığı tebrik mesajında, "A Milli Kadın Voleybol Takımımızın, 2023 FIVB Kadınlar Milletler Ligi final karşılaşmasında Çin'i 3-1 mağlup ederek şampiyonluğa ulaşması, ülke voleybolu adına büyük bir gurur kaynağı. Sonuna kadar mücadele ederek, bize bu mutluluğu ve heyecanı yaşatan A Milli Kadın Voleybol Takımı'nı yürekten kutluyor, şampiyonluğa uzanan bu yolda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bakan Bak, A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın FIVB Kadınlar Milletler Ligi'nde şampiyon olmasının ardından Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ'ı telefonla arayarak tebrik etti.

Üstündağ, maçın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ‘‘Türkiye'nin 100. yılında bu kupayı kazandık. Milletler Ligi'nin şampiyonluğunun yanı sıra dünya sıralamasında da bir numaraya yükseldik. Bu kolay değil. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Camiamla ve ülkemle gurur duyuyorum. İnşallah bunun devamı gelecek" diye konuştu.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün