İsrail´den Mısır´a kapsamlı ortak soruşturma çağrısı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Mısır sınırında 3 İsrail askerinin öldürüldüğü saldırıyı "sıra dışı" olarak nitelendirdi. Mısır yönetiminden kapsamlı bir ortak soruşturma beklediklerini açıkladı.

Dünya
5 Haziran 2023 Pazartesi

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), 3 Haziran’da Negev çölünde Sagi Dağı ile Harif Dağı arasında sınırdan İsrail’e sızmayı başaran Mısırlı bir polis memurunun çatışma sonucunda 3 İsrail askerini öldürüldüğünü belirtmişti.

Mısır ordusu yaptığı açıklamada, ‘‘Sınır güvenliğinden sorumlu bir subay, uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı iddia edilen zanlıların peşine düştü. Takip sırasında güvenlik bariyerini geçti ve üç İsrailli askeri öldürüldü. Kurbanların ailelerine başsağlığı diliyorum’’ ifadelerini kullandı.

IDF Sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, "2 asker, Mısır sınırında ateş açılması sonucu öldürülürken, ardından sınıra yakın Paran Bölge Tugayında ateş açan saldırganla çıkan çatışmada üçüncü askerimiz öldürüldü. Bir asker de hafif yaralandı" ifadelerine yer verdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, haftalık kabine toplantısında, 3 Haziran'da Mısır sınırında yaşanan olaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Netanyahu, "Mısır sınırındaki olay olağanüstüdür ve kapsamlı bir şekilde soruşturulacaktır. Ortak soruşturmanın enine boyuna ve kapsamlı olmasını bekliyoruz. Bu, yıllar boyunca her iki ülkeye de fayda sağlayan, aramızdaki önemli güvenlik iş birliğinin bir parçasıdır. Ancak sınırda halen kaçakçılık yapılıyor ve teröristler periyodik olarak bariyeri aşıp güçlerimize saldırmaya çalışıyor. Kaçakçılığı en aza indirmek ve bu tür trajik saldırıların tekrarlanmasını önlemek için tüm prosedür, yöntem ve araçları yenileyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün