Hitler´e ait olduğu düşünülen eşyaların satışına protesto

Kuzey İrlanda´daki bir müzayede evi, Adolf Hitler´e ait 10 ürün satıyor. Brüksel merkezli bir Yahudi grup ise satışı protesto ediyor.

Dünya
2 Haziran 2023 Cuma

Kuzey İrlanda’daki Bloomfield Müzayedeleri web sitesinde, Hitler’e ait olduğu iddia edilen 62 bin dolar değerinde bir kurşun kalem ve birçok eşya yayınlandı. Web sitesinde, kalemin 52. doğum gününde Eva Braun tarafından Hitler’e verildiği belirtiliyor.

Geçen yıl Hitler'e ait olduğu söylenen ve 1933'te kendisine verilen bir saat, ABD’de Alexander Historical Auctions tarafından yapılan bir müzayedede 1,1 milyon dolara satılmıştı.

Bu tür satışları eleştirenler, Nazizmin hayranlaştırıldığını ve Nazi liderlerinin ünlü statüsünde gösterildiğini düşünüyor.

The Guardian'a müzayede hakkında konuşan Bloomfield Müzayedeleri Genel Müdürü Karl Bennett, "Hitler'in kişisel kaleminin önemi, gizli bir tarih parçasının çözülmesine yardımcı oluyor ve Hitler'in kişisel ilişkileri hakkında benzersiz bir fikir veriyor’’ dedi.

Haham Menachem Margolin ise çarşamba günü, Bennett'e gönderdiği ve satışı geri çekmeye çağırdığı bir mektupta bu görüşe itiraz etti.

Margolin, ‘‘Katillere ait eşyaların ticareti yapılıyor ve bunların neden satın alındığı bilinmiyor. Nazilerin eylemlerini yüceltebilir. Ayrıca, bu eşyaların ticareti ölen milyonlarca Yahudi’ye ve hayatta kalanlara hakarettir’’ ifadelerini kullandı.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün