Herzog, ChatGPT´nin yapımcısını ağırladı

İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog pazartesi günü ChatGPT´nin yapımcısı OpenAI´nin CEO´su ve kurucu ortağı Sam Altman ile bir araya geldi. Genç girişimci, yapay zekanın (AI) riski konusunda farkındalık yaratmak için İsrail´i ziyaret etti.

Dünya
5 Haziran 2023 Pazartesi

Herzog Altman ile yaptığı konuşmada, ‘‘Sizi İsrail'de ağırlamaktan büyük heyecan duyuyoruz. Ziyaretiniz ülke çapında büyük ilgi yarattı. Yapay zeka sektöründeki liderlerle gönderdiğiniz açık mektuptan dolayı sizi tebrik etmek istiyorum. İnsanların gelecekteki yaşantısına göre teknolojinin çift yönlü olduğunu, büyük fırsatlar yaratmasına karşın riskli ve tehlikeli olduğunu belirttiniz. Yapay zekanın insanlığın refahı için kullanıldığından emin olmalıyız. Avantaj ve dezavantajları görebilirsiniz. Bunu açıkça ve cesurca ilk söyleyen sizsiniz. Etik, ahlak sorunları ve sahte haberler riskleri gösteriyor ve bunun nükleer silah geliştirmek gibi bir şey olduğunu belirttiniz. Buna gerçekten katılıyorum. Bu nedenle, yapay zekayla ilgilenecek uluslararası bir sözleşme ve organizasyon yapılmalı” ifadelerini kullandı.

Herzog’a teşekkür eden Altman, “İsrail'i ziyaret etmek benim için çok özel. Teknolojiyi faydalı şekilde kullanmak harika olacak ve İsrail'in bunda büyük bir rol oynayacağından eminim’’ dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün