Avusturya´da bir trende hoparlörden Hitler´in konuşması yayınlandı

Avusturya´da şehirlerarası bir trende Hitler´in bir konuşması hoparlörden yayınlandı. İki yolcu hakkında soruşturma başlatıldı.

Dünya
15 Mayıs 2023 Pazartesi

Avusturya'da pazar günü şehirlerarası Bregenz-Viyana seferini yapan trendeki bir yolcu, Hitler'in sesini duyunca herkesin şok olduğunu ifade etti. Standart duyurular yerine, trendeki anons hoparlöründen 'Heil Hitler' (Çok yaşa Hitler) ve 'Sieg Heil' (Yaşasın zafer) diye bağıran sesler de duyuldu. Tren kondüktörü, son günlerde buna benzer birkaç olay daha yaşandığını dile getirdi.

Avusturya Yeşil Parti milletvekili David Stoegmueller, Nazi liderinin konuşmasının, tren Viyana'ya varmadan kısa bir süre önce hoparlörden yayınlandığını belirtti. Stoegmueller, "Önce 30 saniyelik bir Hitler konuşması yapıldı, ardından 'Sieg Heil' diye tezahürat yapıldı’’ dedi. Avusturyalı milletvekili, tren personelinin kaydı durduramadığını ve kendi anonslarını yapamadıklarını açıkladı.

Avusturya Demiryolları ise yaptığı açıklamada, "Şu anda anonsların doğrudan trendeki insanlar tarafından yapıldığını varsayabiliriz. İki kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu’’ dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün