İsrail üniversitelerinin uluslararası akademik sıralamasında ciddi düşüş

Uzun yıllardır dünya sıralamasında önemli başarıları olan İsrail üniversiteleri, 2023 yılında hükümet tarafından iyi finanse edilmemesinden ötürü düşüş yaşadı.

Dünya
15 Mayıs 2023 Pazartesi

Dünya Üniversite Sıralamaları Merkezi'nin (CWUR) ‘Küresel Listesi’nde yer alan dokuz İsrail üniversitesinden altısı bu yıl sıralamada düşüş yaşadı.

İsrail, dünya çapındaki rakiplerine karşı rekabet etmek için mücadele etti ancak İsrail hükümeti üniversiteler yerine siyasi partilere finansman sağladığı için sıralamada düşüş yaşadı.

CWUR Başkanı Kanadalı akademisyen Dr. Nadim Mahassen, oluşan tablo hakkında açıklamada bulundu.

Mahassen, ‘‘İsrail bu yılki sıralamada iyi temsil edildi ancak dünyanın dört bir yanından iyi finanse edilen üniversitelerin artan baskısı altındalar. İsrail'in yüksek öğretim sisteminin gelişimini ve itibarını daha da geliştirmek için finansman hayati önem taşımaktadır. İsrail'in önde gelen akademisyenleri ve öğrencileri cezbetmesi ve öğretim kapasitesindeki artışı için çaba sarfetmesi gerekiyor’’ ifadelerini kullandı.

İsrail üniversitelerinin sıralamadaki yerleri şu şekilde:

Weizmann Bilim Enstitüsü (289), Tel Aviv Üniversitesi (TAU) ve Technion – İsrail Teknoloji Enstitüsü (176), Negev Ben-Gurion Üniversitesi (363), Bar-Ilan Üniversitesi (559), Hayfa Üniversitesi (660), Ariel Üniversitesi (1.552) ve Reichman Üniversitesi (1.931) sırada yer aldı.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün