Nakba Günü etkinliğinde Mahmud Abbas: ´´İsrail BM´den uzaklaştırılmalı´´

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, New York´taki BM binasında gerçekleşen Nakba Günü (büyük felaket) etkinliğinde İsrail´in Filistin´e bağımsız devlet olma hakkına destek vermediği takdirde İsrail´in BM´den uzaklaştırılmasını istedi.

Dünya
16 Mayıs 2023 Salı

Abbas, ‘‘Geçtiğimiz sene tarihi bir şekilde BM Genel Kurulu'nun Nakba'nın anılması kararı almasını memnuniyetle karşılıyoruz. Ancak İsrail, Filistin halkına yönelik saldırı ve işgalini sürdürüyor. Nakba'yı reddediyor ve Filistin halkının ana vatanlarına dönmesini sağlayacak uluslararası kararları inkâr etmeye devam ediyor. İsrail bu şekilde devam ederse BM’den uzaklaştırılmalıdır’’ ifadelerini kullandı.

Filistin Yönetimi Başkanı, Kudüs'teki Tapınak Dağı ile Yahudi bağlantısını da yalanlayarak, İsraillilerin Yahudi bağlarının varlığına dair herhangi bir kanıt bulmak için 30 yıldır kazı yaptıklarını belirtti.

İsrail, Nakba'nın 75. yıldönümünü kutlayan etkinliğe “tarihin çarpıtılması” diyerek sert bir şekilde karşı çıktı ve Nakba etkinliğine katılmamaları için yaklaşık 100 ülkeyle görüştü.

İsrail’in BM Büyükelçisi Gilad Erdan pazar günü yaptığı açıklamada, etkinliğe toplamda 44 ülkenin katılmadığını açıkladı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün